May 27, 2020

Spiselig mat skal ikke bli søppel – Bli Matredder!

Matsentralen jobber for å hjelpe matindustrien med å redusere matsvinn, men hva med maten som kastes i butikker og hjemme hos deg? Matsentralen Vestfold og Telemark lanserer i august et nytt prosjekt der de skal besøke skoler for å hjelpe alle til å bli matreddere!

/
Spiselig mat skal ikke bli søppel – Bli Matredder!

Matsentralen redder overskuddsmat fra matbransjen og omfordeler maten videre til ideelle organisasjoner som hjelper mennesker i vanskelig situasjon. Slik reduserer vi matsvinn og fattigdom. Maten Matsentralen får kommer i hovedsak fra produsenter og grossister. Men hva med maten som kastes i butikker og hjemme hos deg?

Med støtte fra Kavlifondet og Sparebankstiftelsen og samarbeid med Matsentralene i Oslo og Vestland, Spis opp maten, Matvett, Too good to go og MatPrat har Matsentralen Vestfold og Telemark utviklet et undervisningsopplegg for 6. og 9. klasse der de skal se på tema: Matsvinn, fattigdom og bærekraft, og lære hva som skal til for å bli #Matredder.

I august 2020 skal prosjektlederen Lene T. Andersen endelig får treffe barn og ungdom på skolene. Sammen skal de finne gode løsninger for å spise opp maten. Under er det 2 eksempler på det vi vil se nærme på.


Hjemme - Rydd kjøleskapet, spar penger og miljø!

Ha kontroll på temperaturen i kjøleskapet

Pakk inn matrester

Ikke sett varm mat rett i kjøleskapet


I butikken – skriv handleliste og jakt på nedpriset mat!

Ha et fast sted til handlelappen hjemme

Sjekk kjøleskapet ditt før du skriver handleliste.

Besøk nedpriset hyllen hos butikken.

Photo by Tara Clark on Unsplash


Flere tips til matredding skal vi samle sammen med barn og ungdom og dele på Matsentralen.no sin hjemmeside og sosiale medier. Følg med!



Vil du lære mer om prosjektet? Ta kontakt med Lene T. Andersen hos Matsentralen Vestfold og Telemark for mer informasjon!





Nyheter

Tusen takk! Du er nå påmeldt.
Oi, det skjedde en feil ved innsending. Prøv på nytt.