Matsentralen og Norges Håndballforbund spiller på lag.
Matsentralen Norge ble denne uken Norges Håndballforbunds (NHF) første offisielle bærekraftspartner.
Håndballforbundet har en helt spesiell posisjon i det norske folks hjerter. Med landslag i verdenstoppen på både dame- og herresiden, og profiler som Henni Reistad og Magnus Abelvik-Rød, har håndball en unik posisjon her til lands. Forbundet har mer enn 130.000 aktive medlemmer, og engasjerer millioner av nordmenn både på TV og i idretthaller landet rundt.
- I Norges Håndballforbund har vi funnet en seriøs samarbeidspartner som ønsker å bruke sin posisjon til å gjøre en forskjell. Håndballmiljøet er stort, og gjennom samarbeidet vil vi kunne nå ut til et publikum som er kjent for sitt store engasjement og hjerte.
Cristiano Aubert, styremedlem i Matsentralen Norge
Under omvisningen i lokalene til Matsentralen Oslo, fikk representantene fra håndballforbundet høre om arbeidet til matsentralene, og om utvikling i behovene for mathjelp blant stadig flere:
- Det gjør inntrykk å se arbeidet som gjøres i disse lokalene som vi vet betyr så mye for så mange. Jeg er stolt av å kunne ønske Matsentralen Norge velkommen som vår første offisielle bærekraftspartner.
Jan-Erik Aalbu, kommersiell sjef i Norges Håndballforbund
Samarbeidet vil gi Matsentralen synlighet i NHFs kanaler, og mulighet til å samhandle med publikum på nye måter. I tillegg har håndballforbundet flere andre samarbeidspartnere som som kan gi spennende muligheter for matsentralene. Samarbeidet er det første i sitt slag for håndballforbundet, og det er en stolt delegasjon fra NHF som er på besøk i Gladengveien:
- Matsentralen Norge er først ute, og vi håper å kunne bidra til å skape mer bevissthet rundt produksjon og forbruk.
Julie Indstad Hole, nasjonal leder for anlegg og bærekraft i Norges Håndballforbund
Også for Matsentralen Norge er dette det første samarbeidet av denne typen, og daglig leder Per Christian Rålm er stolt og glad:
- Vi gleder oss til å komme i gang, og vi håper og tror at dette samarbeidet vil fungere som en døråpner mot matbransjen, slik at vi kan redde enda mer overskuddsmat.