Mette Nygård Havre fra Spis Opp Maten og Hanne Eide Andersen fra Kavlifondet har i de siste ukene besøkt Matsentralene i Trondheim, Rogaland, Vestfold og Telemark og Oslo for en spennende Matreddersamling sammen med ansatte og frivillige, og organisasjonene som benytter seg av matsentralene. Målet er å øke kunnskapen om matredding og den viktige rollen matsentralene og deres samarbeidspartnere spiller i dette arbeidet.
Mette Nygård Havre fra Spis opp maten og Hanne Eide Andersen fra Kavlifondet har i de siste ukene besøkt Matsentralene i Trondheim, Rogaland, Vestfold og Telemark og Oslo for en spennende Matreddersamling sammen med ansatte og frivillige, og organisasjonene som benytter seg av matsentralene. Målet er å øke kunnskapen om matredding og den viktige rollen matsentralene og deres samarbeidspartnere spiller i dette arbeidet.
Mette Nygård Havre har gjort avfallsreduksjon og matredding til livsstil og driver nå sitt eget selskap; Grønne verdier. Hun har 70 000 følgere i sosiale medier og ga ut boken «Spis opp maten» med mye informasjon om matsvinn og 52 restematoppskrifter. Hennes miljøengasjement har gjort at hun blant annet har fått Q-Meieriene til å endre datomerkingen på melk til "Best før, men ikke dårlig etter". Hun er uten tvil Norges mest kjente matredder!
Kavlifondet er et almennyttig fond som mottar sine inntekter fra nærinsmiddelkonsernet Kavli. Konsernets overskuddet går til allmennyttige formål innen forskning, kultur og humanitært arbeid. I 2018 delte Kavlifondet ut til sammen 131 millioner kroner! Kavlifondet har vært støttespiller for Matsentralen siden oppstarten av den første i Oslo i 2013 og støtter alle matsentralene i landet!
Eventyret fortsetter etter sommeren med besøk hos Matsentralen Bergen, Tromsø og Sør. Takk for en flott, lærerik og inspirerende dag!