Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet.
Så mye som ⅓ del av all mat som produseres i verden blir aldri spist. Det er et enormt problem, med tanke på økonomiske, miljømessige og sosiale ressurser. I dag markerer vi FNs internasjonale dag mot matsvinn med å bevisstgjøre og utfordre aktører i serverings- og dagligvarebransjen til å gi bort deres overskuddsmat ved å bruke donasjonskartet.
Donasjonskartet er et verktøy som hjelper deg å gi bort overskuddsmat til en lokal organisasjon; om det så er blingser etter møter, bakevarer etter kafeen er stengt eller dagligvarer fra butikken. Denne type mat er vanskelig for matsentralene å redde og omfordele videre da vanligvis er for kort holdbarhet, men organisasjonene blir overlykkelige av slike matgaver. På donasjonskartet kan du finne kontaktinformasjon til organisasjonene som samarbeider med Matsentralen i hele landet. Du kan også finne informasjon om organisasjonens åpningstider og litt mer om hva de gjør.
Finn en organisasjon nær deg i donasjonskartet og ta kontakt!
Hvem bruker direkte donasjon?
Hvilke type overskuddsmat egner seg for direkte donasjon?
Ivareta mattrygghet i alle ledd!
Tips og ressurser