Landbruks- og matminister Olaug Bollestad oppfordrer bedrifter som har mulighet, til å levere mer overskuddsmat til matsentralene.
Landbruks- og matminister Olaug Bollestad oppfordrer bedrifter som har mulighet, til å levere mer overskuddsmat til matsentralene.
Under korona-pandemien har behovet for mat økt med 70 prosent, og selv om matsentralene har fått inn 30 prosent mer mat i løpet av pandemien, har de fortsatt behov for mer.
Noen dager før hadde NRK Troms og Finnmark reporterte at matsentralene sliter med å dekke behovet.
Koronapandemien har ført til høyere arbeidsledighet og dårligere økonomi for mange. Lederne i matsentralene i Oslo og Tromsø rapporterer begge om stor økning i etterspørselen i det siste. Organisasjonene som deler ut mat som de henter på Matsentralen melder om stor pågang fra folk som er permittert i tillegg til alle de andre de hjelper.
– Vi ser at vi ikke får inn nok mat til det økende behovet, forteller Cristiano Aubert, styreleder i paraplyorganisasjonen Matsentralen Norge. “Matsentralene kunne trengt mellom 50 og 100 prosent mer for å dekke det økende behovet”, sier han.
Matsentralen Norge publiserte i august en rapport om påvirkningen av koronakrisen på Norges matsentraler og deres samarbeidsorganisasjoner. Du kan lese rapporten her.
Matsentralene er interessert i all mulig overskuddsmat fra matbransjen, så ikke nøl med å ta kontakt med din nærmeste Matsentral , hvis du har noen overskuddsvarer å avse.
Foto: Torbjørn Tandberg/ Flickr